Wat een fijne kerstvakantie was het! We deden niet veel, sliepen lekker uit, klusten wat, wandelden op het strand van Rockanje en de duinen van Oostvoorne en gingen naar het Stedelijk om de tentoonstelling van Marlene Dumas te zien.

Vlak na Kerstmis werd het toch een beetje wit buiten en wandelden we door de Oostvoornese duinen. Onverwacht scheen de zon en die was warm genoeg om buiten te lunchen, van de zon te genieten en van een heerlijke boterham bij Aan Zee. De laatste vakantiedag waaiden we uit op het strand van Rockanje. 

World-of-Wouda-kerstvakantie-1

Het werk van Marlene Dumas  zag ik voor het eerst in het Van Abbemuseum in Eindhoven ergens in de jaren negentig. Ik was meteen onder de indruk. Later had ik het voorrecht om een rondleiding in het Paleis van Justitie in Den Bosch (ontwerp Charles Vandenhove) te krijgen. Het was net gebouwd en nog helemaal leeg op de wandtapijten van een aantal kunstenaars na. Marlene Dumas maakte een prachtig zeer indringend werk waarop een kindergezicht met grote ogen te zien is. Tijdens deze rondleiding zag ik voor het eerst de schoonheid van beton en herhaling.

World-of-Wouda-Marlene-Dumas-1

World-of-Wouda-Marlene-Dumas-4

World-of-Wouda-Marlene-Dumas-5

World-of-Wouda-Marlene-Dumas-3

Foto’s World of Wouda!

Pin It on Pinterest

Share This