verse beeldwaren

Van maart tot juni 2017 foto’s van Verse Beeldwaren bij World of Wouda.

Fotografisch theater
Verse Beeldwaren bestaat uit fotografen Geert-Jan Cornelissen (1969) en Nancy Ostermann (1970). Voor deze expositie kozen zij zelf voornamelijk foto’s uit hun prachtige gelimiteerd uitgegeven boek Hotel Heilstaat. Foto’s van hun reizen naar Oost-Europa die een intrigerend beeld geven van een verdwijnende wereld, ter plekke gemaakt of nagebouwd in hun studio in Eindhoven. Fotografisch theater.

Citaat Robert Slager uit het boek Hotel Heilstaat
Cornelissen en Ostermann doen iets bijzonders met hun foto’s. Eerst leggen ze de Oostblokwereld vast zoals die is: het verval, maar ook de natuur, de rauwe schoonheid van het dagelijks leven in afbrokkelende modelflats, en altijd met oog voor de ontwapenende oprechtheid van de mensen. Vervolgens maken ze stap twee: met hun verbeelding en met behulp van oude Sovjet-materialen, zoals identiteitskaarten, kleding en andere objecten, scheppen ze hun eigen visuele versie van het bestaan in de (voormalige) heilstaat. Dat vreemde, tijdelijke staatshotel, waar de bewoners maar niet vanaf komen. You can check out any time you like, but you can never leave.

Informatie
Interesse in het boek Hotel Heilstaat of de foto’s? Neem dan contact op met Verse Beeldwaren
http://www.versebeeldwaren.nl/
Verse Beeldwaren maakt overigens ook prachtige bedrijfsfoto’s.

 

De foto's die Verse Beeldwaren in Oost Europa maakte geven een beeld v/e verdwijnende wereld, ter plekke gemaakt of nagebouwd in hun studio, fotografisch theaterDe foto's die Verse Beeldwaren in Oost Europa maakte geven een beeld v/e verdwijnende wereld, ter plekke gemaakt of nagebouwd in hun studio, fotografisch theater. Foto voor magazine Mud.De foto's die Verse Beeldwaren in Oost Europa maakte geven een beeld v/e verdwijnende wereld, hier tijdens de expositie bij World of WoudaDe foto's die Verse Beeldwaren in Oost Europa maakte geven een beeld v/e verdwijnende wereld, hier tijdens de expositie bij World of WoudaJongen met inktvis foto van Verse Beeldwaren tijdens expositie bij World of WoudaMijnwerker, foto van Verse Beeldwaren voor hun boek Hotel Heilstaat

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This