Ken je dat? Je hebt ontbeten maar om half 11 begint je maag alweer te knorren! Sinds een jaar ongeveer ben ik anders gaan eten en een van de dingen die daar bij horen is het bakken van amandelmeelbrood. Sinds ik ´s ochtends een snee van dit brood eet heb ik pas tegen 1 uur trek ik mijn lunch.

world-of-wouda-amandelmeelbrood-ingredienten-1-600x400

 

 

 

 

 

 

Lijkt het je wat? Hieronder vind je het recept. Ik geloof dat het oorspronkelijk uit een kookboek van Marie-Claire komt.

Ingrediënten:
300 gram amandelmeel
3 grote eetlepels gebroken lijnzaad
2 afgestreken eetlepels geraspte kokos
0,5 theelepel zeezout
1,5 theelepel backingsoda
5 grote eieren
1 grote eetlepel appelcider azijn
1 grote eetlepel honing
60 gram kokosolie

variant met  8 gedroogde abrikozen en 80 gram rozijnen
of kies voor een flinke eetlepel koek- of speculaaskruiden

world-of-wouda-amandelmeelbrood-ingredienten-2a-600x400

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:
verwarm de oven voor op 180 graden
meng de droge ingrediënten in een grote kom
meng de natte ingrediënten in een hoge kom met de staafmixer
was de rozijnen en droog ze af
snij de abrikozen in stukjes
doe nu alles bij elkaar in de grote kom bij en roer tot je geen droog amandelmeel meer ziet
giet het mengsel over in een bakblik
40 minuten in de over

world-of-wouda-amandelmeelbrood-ingredienten-3a-600x400

 

 

 

 

 

 

Bewaren:
bewaar het brood niet in plastic want dan gaat het muf smaken
als het brood is afgekoeld snij ik het in 3 of 4 stukken en verpak die in aluminiumfolie
diepvrieszakje er omheen en je kunt het een hele tijd bewaren

Veel producten zijn bij je supermarkt, reformwinkel of op de markt te koop. Word je grootverbruiker dan is bijvoorbeeld www.pit-pit.com een handige webshop.

20% kerstkorting op alles in je winkelmandje met code KERST, geldig t/m donderdag 21 december 2017 Sluiten

Pin It on Pinterest

Share This